top of page
stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse., bedre helse, stavanger ernæringsklinikk, helse,ernæringsfysiolog,

Overvekt

Så mye som halvparten av den voksne befolkningen i Norge er overvektig – noe som øker risiko for helseproblemer og sykdom. Overvekt defineres med en BMI på 25 eller mer.

 

Mange har prøvd utallige dietter og fantasirike slankekurer, men ender opp med like mange eller fler kilo enn i utgangspunktet.

 

Det som virker når man vil ned i vekt er å spise regelmessig, å spise nok mat, men litt mindre enn det man har behov for, altså så man er i energiunderskudd.

Forskningen kan fortelle oss at type diett du velger ikke har betydning for vekttapet. Sammensetningen av kosten er ikke det viktigste. Det betyr at du kan gå ned i vekt uavhengig av om du velger et lavkarbo kosthold, et grovkarbokosthold, et vanlig norsk variert kosthold eller en pulverkur. Det viktigste er å få hjelp på veien slik at du får i deg de nødvendige næringsstoffer for å ta vare på helsen og samtidig ha energi i hverdagen. Du skal kunne nyte maten selv om du vil ned i vekt!

 

Det er ikke alle som lykkes i å beholde vekten etter avsluttet diett/kur. Det viser seg at de som faktisk går ned mest i vekt og samtidig klarer å holde vekten i flere år etterpå er de som har hatt tett oppfølging med veiledning samtidig som de har fulgt de rådene de har fått.

 

Å endre livsstil tar tid og avhenger mye av din grad av motivasjon og støtte.

 

Vi hjelper deg på veien

 

  • Vi utarbeider en personlig kostplan som er tilpasset deg og din livsstil, dine ønsker og behov for at du skal kunne nå målet ditt om varig vekttap.

  • Vi tilbyr tett oppfølging med individuell støtte og motivasjon, både under perioden med vektreduksjon samt i tiden etterpå når målet er å opprettholde vekten.

bottom of page