top of page

bedre helse, stavanger ernæringsklinikk, helse,ernæringsfysiolog

stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse.stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse.stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse.stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse.stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse.stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse.

 

Lavkarbo-dietter har vært veldig populære og omdiskuterte de siste årene. Mange misforståelser er knyttet til et kosthold med lavt innhold av karbohydrater. Karbohydrater har blitt fremstilt som kilden til mange sykdommer og plager. Helsemyndighetenes råd om å inkluderer brød og poteter i kosten har blant enkelte grupper blitt lynsjet.

 

De som kan ha stor nytte av et kosthold med lite karbohydrater er overvektige og de som har diabetes. Mange har erfart at vekten har gått drastisk ned og at blodsukker og diabetes type 2 er bedre regulert med et kosthold med lavere innhold av karbohydrater. Noen har opplevd at kolesterolet har økt tilsvarende dramatisk.

 

Selv om det er helt ufarlig å kutte ut brød, poteter og pasta, må man vite hva man skal erstatte disse matvarene med. Å bytte ut karbohydrater i kosten med bacon, fløte og smør er ikke ideelt. Hvis man derimot inkluderer grønnsaker, belgvekster, nøtter og frø i kosten kan man leve sunt og helsemessig forsvarlig. De som trener mye bør ikke spise for lite karbohydrater

 

Vi vil undertreke at forskningen på området ikke er ensartet i forhold til hvor sunt eller usunt et lavkarbo kosthold er for helsen på sikt.  

 

  • Vi kan hjelpe deg å spise sunt med et godt sammensatt lavkarbokosthold

Sunn lavkarbo

bottom of page