top of page

stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse.stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse.stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse.stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse.stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse.stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse.

stavanger ernæringsklinikk.ernæring.livsstil.helse., bedre helse, stavanger ernæringsklinikk, helse,ernæringsfysiolog,

Undervekt

Undervekt defineres med en BMI lavere enn 18,5. I dagens samfunn der overvekt er et problem for mange, skulle en tro at det å legge på seg ikke er noen sak. I realitetet kan det å legge på seg oppleves like vanskelig som å gå ned i vekt, og det kan til og med være vanskeligere for mange. Dersom man i tillegg stadig går ned i vekt kan det føles skremmende og livsinngripende.

 

Mange tror at det bare handler om å øke kaloriinntaket og spiser kaloririk og fet mat i forsøk på å gå opp i vekt. Ofte opplever de å bli slappe, trøtte og miste matlysten ytterligere. Man risikerer også å bli feilernært. Det kan fort bli en vond sirkel som det er vanskelig å komme ut av.

 

En sunn og god måte å gå opp i vekt på, er å spise regelmessige måltider, velge sunne matvarer og trene regelmessig. Det er viktig å bruke lang tid på å øke vekten.

 

Underernæring

 

Når undervekt kommer som følge av sykdom er det viktigste å først og fremst klare å spise i det hele tatt. Ellers risikerer man underernæring og komplikasjoner til den allerede oppståtte sykdommen.

 

Målet er å sørge for at man får dekket sitt grunnleggende behov for energi, og dernest sørge for at det man klarer å spise er av god ernæringsmessig kvalitet. 

 

 

Vi kan gi deg råd

 

  • Vi kan hjelpe til med å endre kostholdet slik at du kan få økt energi, matlyst og gi deg råd som vil gjøre at du går opp i vekt.

  • Vi vil sørge for å gi deg råd slik at  vektøkningen kommer i form av økt muskelmasse og ikke bare som fett.

  • Vi kan hjelpe med tilrettelegging av mat og måltider, slik at også omgivelsene rundt måltidet frister til å spise

  • Vi har kunnskap om ulike utfordringer som kan gå ut over matinntaket, som spesielt syke og eldre sliter med; blant annet kvalme, tyggeproblemer og avkrefting

bottom of page