top of page

Om ernæring

Et sunn livsstil og riktige matvalg er avgjørende for en god helse. Et godt kosthold er ikke alltid lett å få til i en hektisk hverdag.

Det handler om å ta valg.

 

Velg å si JA! til en bedre helse

 

De gode valg kan være vanskelige, enten fordi man ikke har den nødvendige kunnskap til å ta de riktige valgene, eller fordi kostholdet blir nedprioriterer i konkurransen med andre ting. Hvis ditt kosthold får første prioritet vil den ekstra energien du får gi deg overskudd til de andre viktige ting i livet ditt. Det trenger ikke å være vanskelig eller å ta lang tid å ha et sunt kosthold. Det trenger heller ikke å koste mye med sunn mat. En sjokolade koster mer enn et eple. Frukt og grønnsaker krever heller ikke nødvendigvis tid til tilberedning.

 

Et sunt kosthold er ingen diett som skal være vanskelig å følge. Det som er riktig for en person er kanskje feil for en annen.

Et kosthold tilpasset deg og din livsstil skal være enkel for deg å leve med over tid. Mye motstridende informasjon finnes om hva som er de beste valg, noe som ikke gjør valgene enklere å ta. Grove kornvarer, mye frukt og grønt, magre meieriprodukter, magert kjøtt, mye fisk, lite sukker og salt er generelle råd som gjelder for de aller fleste mennesker, og som de fleste kjenner til.
Samtidig er det mange spørsmål å stille når det gjelder mindre kjente kostråd.

 

Er det sunnere med sukker enn med kunstig søtstoff? Bør jeg ta probiotika? Hvem bør ta tilskudd av vitamin D? Er E-stoffer skadelige for helsen? Hvorfor reagerer jeg på enkelte matvarer?
Spørsmålene er mange. Vi har svaret!

 

For å gjøre de gode valg enklere for deg vil vi her samle litt fakta om ulike emner som vi vet mange interesserer seg for og har mange spørsmål i forhold til. 

Hjertevennlig kosthold

sukker og søtstoffer

E-stoffer

Mat og medisiner

Salt

Ferdigmat

Vitaminer og mineraler

Dietter

Histaminer i mat

Kostfiber

Essensielle fettsyrer

Probiotika

Please reload

bottom of page